TYPE UW ZOEKOPDRACHT EN DRUK OP ENTER OM TE ZOEKEN

Amsterdam Acrylverf

Amsterdam Acrylverf te koop in onze winkel en online

The Shabby Shed is algemeen bekend om de Annie Sloan verf. Sinds kort verkopen wij ook Amsterdam Acrylverf. Ons doel is om nog meer mensen te inspireren en te motiveren om creatief bezig te zijn.

Amsterdam Acrylverf
Amsterdam Acrylverf

Wat is Amsterdam Acrylverf?

Acrylverf is een sneldrogende verf op basis van 100% acrylaat (een kunststofdispersie). Met acrylverf kan bij dun opbrengen en/of in verdunning met water een aquareleffect verkregen worden. Meestal wordt acrylverf echter dik aangebracht en lijkt het resultaat sterk op dat van olieverf. Veel kunstschilders prefereren acrylverf omdat acrylverf veel sneller droogt dan olieverf en vrijwel reukloos is. Je kan er dus alle kanten mee op.

Historie Royal Talens - Amsterdam Acrylverf

Wij zijn niet de enige die er fan van is, ook Koningin Wilhelmina. Het bedrijf Royal Talens kent een lange historie die begon in 1899. Koningin Wilhelmina was een groot fan van Talens. Ze werkte er dagelijks mee. Naast koningin, was Wilhelmina kunstenares. Met passie en liefde. Ze was kunstschilder en voelde zich nauw verbonden met Talens. In 1949 vond ze dat ook de wereld dit moest weten. Ze maakte Talens Koninklijk. Royal Talens heeft namelijk dezelfde passie als een kunstenaar. Niet om het mooiste werk te maken. Wel om al meer dan 115 jaar de allerbeste verf en schildersmaterialen te produceren en te ontwikkelen. Zoals de bekende merken Rembrandt en Van Gogh, maar ook nieuwe innovaties als Cobra. Met dank aan deze grote Koningin heten wij Royal Talens.

Amsterdam Acrylverf
Amsterdam Acrylverf

Waarom de keuze voor Amsterdam Acrylverf?

We zijn natuurlijk al altijd creatief bezig om allerlei meubel stukken nieuw leven te geven met Annie Sloan, waarom dan niet je eigen kunstwerk erbij maken. Amsterdam Acrylverf is te gebruiken op canvas, acrylpapier en nog meer ondergronden. We willen mensen motiveren om creatief bezig te zijn en zich te uiten. Amsterdam Acrylverf biedt een breed scala aan hoogwaardige acrylkleuren en hulpmiddelen, zodat jij je creativiteit kunt uitdrukken. Wees vrij, wees kleurrijk. Wat begon met de Amsterdam Standard Series, gemaakt met hoogwaardige pigmenten, is uitgegroeid tot een unieke reeks van onderling mengbare producten met de Amsterdam Expert Series, acrylmarkers, spray paint, hulpmiddelen en méér. In combinatie met elkaar bieden ze nieuwe creatieve mogelijkheden en uiteraard zijn ze allemaal perfect op elkaar afgestemd. Laat je inspireren door Amsterdam, verleg je creatieve grenzen! De Amsterdam Standard Series acrylverf bied je het breedste scala aan levendige kleuren. Deze veelzijdige verf is gemakkelijk om mee te werken en biedt een gelijkmatige kleur. Gebruik de verf rechtstreeks uit de tube of verdund met een beetje water of een van onze acrylmediums.

Eigenschappen Amsterdam Acrylverf:

 • Medium viscositeit voor zichtbare penseelstreken, textuur en een gelijkmatige dekking met een satijnen afwerking
 • Gemaakt met hoogwaardige, lichtechte pigmenten
 • Geformuleerd met 100% acrylaatharsbindmiddel, wat resulteert in een uitzonderlijk duurzame en flexibele verffilm met een uniforme glansgraad
 • Geurloze formule op waterbasis die watervast en permanent opdroogt
 • Uitgebreid assortiment van 90 kleuren met een grote verscheidenheid aan opaciteit, waaronder 17 speciale kleuren (metallic, parelmoer- en reflexafwerking)
 • Hecht op vrijwel alle licht poreuze oppervlakken, waaronder canvas, papier, karton, hout, steen en cement
 • Met trots gemaakt in Nederland
 • Alle kleuren, behalve de 17 speciale kleuren (metallic, parelmoer- en reflexafwerking), zijn onderling mengbaar zodat je alle kleuren kan maken die je wilt.
 • We hebben natuurlijk alle kleuren van de Amsterdam Acrylverf op voorraad.
Amsterdam Acrylverf
Amsterdam Acrylverf

Amsterdam Acrylvernis

Als kunstenaar wil je dat je werk in goede conditie blijft, het liefst nog generaties lang! Amsterdam biedt een ruime keuze aan vernissen in handige spuitbussen en flessen waarmee je je kunstwerken kunt beschermen, met afwerkingen variërend van hoogglans tot mat. Voor een krasbestendige beschermlaag bieden wij een transparante lak die perfect is voor meubels en andere voorwerpen. Om je penselen en ander schildergereedschap schoon te maken en te onderhouden, bieden we een acrylverwijderaar.

Voordat je Acrylvernis aanbrengt, moet je rekening houden met het volgende:

 • zorg ervoor dat de vernis en je schilderij tijdens het aanbrengen en drogen op kamertemperatuur zijn. Als dat niet het geval is, kan er een witte waas op je werk ontstaan, omdat temperatuurwisselingen condensatie onder de vernislaag kunnen veroorzaken.
 • Als je de matte of satijnen vernis uit een fles gebruikt, moet je deze voor gebruik zeer goed schudden. Breng de vernis in één richting aan met een kwast, zodat je een mooi egaal oppervlak krijgt.
 • Zorg ervoor dat je de vernis uit een fles in slechts één laag aanbrengt. Meerdere lagen kunnen leiden tot onregelmatigheden in glans.

Eigenschappen Amsterdam Acrylvernis

 • Aanbrengen wanneer de verflaag volledig gedroogd is (4 tot 5 dagen bij normale laagdikte)
 • Goed schudden voor gebruik
 • Aanbrengen met penseel in één laag en in één richting
 • Droogt in een paar uur
 • Vergeelt niet
 • Kan verdund worden met terpentine
 • Maak penselen schoon met terpentine
 • Ontvlambaar (in spuitbus: zeer licht ontvlambaar)
 • Droge vernislagen kunnen worden verwijderd met terpentine

Bescherm je werk tegen stof, vuil en andere invloeden van buitenaf met Amsterdam acrylvernissen. Laat je werk lang mooi blijven en geef het de bescherming die het verdient. Amsterdam Acrylvernis.

Amsterdam Acrylverf penselen

We hebben we een breed assortiment aan uitermate geschikte penselen om mee aan de slag te gaan. De synthetische penselen uit de Amsterdam 600-serie werken uitzonderlijk goed met dikkere verfsoorten zoals olieverf en acrylverf. De haren zijn op de lange ergonomische steel bevestigd met een sterke huls van vernikkeld messing. De platte vorm van deze penselen maakt ze ideaal voor bredere, scherpe penseelstreken en met een assortiment van 14 maten, variërend van 2 mm tot 48 mm, bieden ze een groot scala aan lijndiktes om uit te kiezen.

Amsterdam Acrylverf
Amsterdam Acrylverf

Amsterdam Acrylverf accessoires

Bij het maken van expressieve kunstwerken komt meer kijken dan alleen goede verf. Ontdek ons assortiment aan ondersteunende accessoires en reserveonderdelen, zoals caps voor spuitbussen, doseertuiten, penpunten en meer. Deze handige extra's zijn ontworpen om je favoriete Amsterdam acrylproducten te ondersteunen of aan te vullen - en om je werk gemakkelijker te maken. Zo hebben wij de volgende artikelen: Acrylmedium, Acrylpapier, doseertuit, Acrylvernis, Acrylvertrager, Acrylverwijderaar, Droog vertragend medium, Extra heavy gel medium, gel medium, glaceermedium, Heavy gel medium, heldere lak, metalen schraper, schilders messen, acrylvernis, afscheurpalet, mengschaal.

Amsterdam Acrylverf winkel en webshop

Onze winkel en webshop is 6 dagen per week open en bereikbaar op: 033-2462244. De webshop is 24/7 open en wij versturen zes dagen per week. Shabby Treats bestaat al ruim 10 jaar en heeft inmiddels ruim 10000 klanten geholpen, die onze service en kwaliteit beoordelen met een cijfer 9,5. Dat is iets waar wij enorm trots op zijn, omdat het gaat om 3200 onafhankelijke beoordelingen. Kwaliteit en Service is iets wat Shabby Treats gemeen heeft met Royal Talens. Om deze reden hebben wij bewust voor deze kwaliteits verf gekozen. 

Amsterdam Acrylverf

Amsterdam Acrylverf in onze winkel of bestel nu online

Amsterdam Acrylverf al sinds 1899