TYPE UW ZOEKOPDRACHT EN DRUK OP ENTER OM TE ZOEKEN

Stof verven met Annie Sloan Chalk Paint

Stof verven met Annie Sloan Chalk Paint is heel erg makkelijk

Wij zullen voor u stap voor stap beschrijven hoe u stof moet verven. Ook zullen wij beschrijven hoe u stoffen stoelen kunt verven. Verder nemen wij dat stap voor stap met u door. Wij hebben voor u alle mogelijkheden van Annie Sloan Chalk Paint beschreven. Zoals meubels verven, muren verven oude meubels opknappen, verven zonder schuren. Al deze onderwerpen kunt u vinden op onze site.

Stof verven kan echt maar volg de handleiding

Veel mensen kunnen niet geloven dat stof verven met Annie Sloan Chalk Paint mogelijk is en toch is dat mogelijk en heel erg makkelijk. U moet eerst kijken hoe groot het oppervlakte is van wat u wilt verven. Voor een laken van van 300 bij 200 centimeter gebruikt u 1/3 liter Annie Sloan Chalk Paint en u mengt dat met 5 á 7,5 liter water. U doet dat in een oude grote emmer en u gaat heel goed roeren. Dit om de Chalk Paint goed te mengen met het water. Als u precies wilt uitrekenen hoeveel u nodig heeft de verhouding Annie Sloan Chalk Paint water is 1 op 20.

Stof verven met Annie Sloan Chalk Paint
Stof verven met Annie Sloan Chalk Paint
Stof verven met Annie Sloan Chalk Paint
Stof verven met Annie Sloan Chalk Paint

Viscose of Polyester is geen stof

Wel moet u rekening houden met het feit dat stof met polyester en viscose de verf minder goed pakt. U begrijpt dat de verhouding verf water ook te maken heeft met hoe donker u de kleur wilt hebben. Als u veel verdunt zal de kleur lichter worden. Maar dat spreekt voor zich. U doet de stof in het water wat u gemengd heeft met Annie Sloan Chalk Paint en laat het 30 minuten intrekken.

Laat stof nooit stilstaan in het water

Beweeg de stof met regelmaat. Laat het kleurpigment niet neerzakken in het water. U haalt na dertig minuten de stof eruit en hangt het op aan een lange lijn buiten om het te laten uitlekken. Als de stof droog is kunt u het in de wasmachine doen. Maar dat is niet nodig. Was het op lage temperatuur. U hoeft niet bang te zijn dat als u onder de lakens stapt u wakker word met de huidskleur Emperor Silk.

Je kan alle kleuren gebruiken om stof te verven

Stof verven met Annie Sloan Chalk Paint kun je gebruiken, voor lakens , gordijnen ik zelf heb nieuwe gordijnen gemaakt die ik geverfd heb Old Violet. Je kunt alle kleuren gebruiken maar mijn favorieten zijn. Scandinavian Pink dat geeft echt een hele mooie kleur na het verven en Aubusson Blue. Maar natuurlijk kun je zelf alles uittesten met de kleuren van Annie Sloan. Stof verven met Annie Sloan Chalk Paint is erg makkelijk. Gaat snel en u heeft het binnen één uur in de kleur die u wilt terwijl u lekker kunt koffie drinken.

Stof verven van stoelen met Annie Sloan Chalk Paint

Allereerst verf je het houten of metalen gedeelte van de stoel met Annie Sloan Chalk Paint. Breng de verf niet te dik aan. Verdun het desnoods iets. Vooral bij kleuren met veel kleurpigment. Breng het mooi vloeiend aan zodat het er goed en egaal op zit. Werk het daarna voor de 2e keer af zodat het houtwerk helemaal klaar is en je dat later niet meer met verf hoeft te behandelen.

Stof verven met Annie Sloan Chalk Paint
Stof verven met Annie Sloan Chalk Paint
Stof verven met Annie Sloan Chalk Paint
Stof verven met Annie Sloan Chalk Paint

Hoe breng je het aan op stoffen stoelen

Dan gaan we beginnen met de Chalk Paint op stoffen stoelen aan te brengen. Allereerst maak je de stof vochtig. Wanneer dat gedaan is kan je beginnen met het verven van het stoffen gedeelte van de stoel. Als de zitting vochtig is door wat water trekt de Annie Sloan Chalk Paint heel erg makkelijk in de stof. Je moet de verf zelfs op het moment dat je het aanbrengt met water verdunnen. Wat je ook kan doen is de Annie Sloan Chalk Paint in een verf bakje gieten en dan wat water toevoegen.

Verf altijd horizontaal

Het toevoegen van de juiste hoeveelheid water is cruciaal in het verf proces. Als de Chalk Paint te dik is dan krijg je clogs ( dikke stukjes verf) op de stof en als die hard worden. Je krijgt niet het juiste effect. Want dan zit de verf op de stof en hij moet er goed intrekken. Als je ziet dat de verf toch te dik is, voeg dan wat meer water toe.

Verf liever te dun dan te dik

Stof verven met Annie Sloan is niet moeilijk maar u moet wel de verf echt laten inweken in de bovenste laag van de stof. Dus het mag ook niet zo nat zijn dat het er doorheen lekt en door de stof heen gaat. Gebruik een kwast in een boenende beweging om de Annie Sloan Chalk Paint zo goed mogelijk te verdelen over de gehele stof. Als je helemaal klaar bent en je hebt de verf goed aangebracht in de bovenste laag van de stof dan kan je het goed laten uitdrogen. De stoel heeft echt een paar zomerse dagen nodig voor dat het helemaal echt door en door droog is.

Als je te dun verft kan je het nogmaals doen te dik dan kan je het resultaat verknallen

Als je het wilt doen om een shiney effect te geven ( zodat het lijkt op leer) doe je dat met een héél klein beetje Clear Wax. Wat je enkel voor het shiney effect heel goed uitwrijft. Echt een heel klein beetje. De stoel werk je netjes af met Clear Wax en je hebt je eigen creatie gemaakt. Met de kleuren Annie Sloan Chalk Paint die jij wilt. Voor het gewoon verven van de stof adviseren wij om geen wax te gebruiken.

Stof verven met Annie Sloan Chalk Paint
Stof verven met Annie Sloan Chalk Paint
Stof verven met Annie Sloan Chalk Paint
Stof verven met Annie Sloan Chalk Paint

Voorbeelden van stoffen stoelen

Op onze pagina Annie Sloan Chalk Paint voorbeelden kunt u heel veel mooie voorbeelden zien met Annie Sloan Chalk Paint ook van stoffen stoelen. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig naar de winkel komen om de Annie Sloan verf te kopen of online te bestellen. U kunt ook heel veel informatie en Annie Sloan Chalk Paint voorbeelden van stoffen stoelen en stof bekijken op

Facebook

Pinterest

Instagram

Bestel uw Annie Sloan verf om stof of stoffen stoelen te verven

Stof Verven met Annie Sloan Chalk Paint volg alle stappen