TYPE UW ZOEKOPDRACHT EN DRUK OP ENTER OM TE ZOEKEN

Annie Sloan wax gebruiken

Annie Sloan wax gebruiken is dat nu noodzakelijk ?

Of kan je ook andere wax gebruiken op de verf van Annie Sloan. Dat is een vraag die we vaak krijgen. En dan is het goed om eerst uit te leggen wat Annie Sloan Wax doet in combinatie met Annie Sloan Chalk Paint. En hoe andere wax werkt op krijtverf.

Krijtverf en Wax

Bij krijtverf of kalkverf gebruik je een wax en die wax ligt op de verf. De wax zal op de verf uitharden. En op die manier de tafel of het meubelstuk beschermen. Het grote nadeel hiervan is dat de wax op de verf ligt. En bij een heet theekopje of je moet niet denken aan een warme pan macaroni die omvalt. Zal de wax direct smelten en krijg je kringen.

Annie Sloan wax gebruiken
Annie Sloan wax gebruiken

Wat doet Annie Sloan wax in combinatie met Chalk Paint van Annie Sloan

De wax trekt binnen twee dagen volledig in de verf. En zal na een periode van zo’n zeven dagen volledig zijn uitgehard. Hierdoor is de wax volledig in de verf getrokken en is het waterafstotend en kunt u het met een sopje gewoon schoonmaken. U heeft dus niet het probleem dat u allemaal vlekken krijgt zoals eerder hierboven beschreven. Wij raden u dus ook sterk af een andere wax te gebruiken in combinatie met de verf van Annie Sloan. Annie Sloan wax en Annie Sloan Chalk Paint zijn voor elkaar gemaakt. Op de vraag Moet je Annie Sloan Wax gebruiken op Chalk Paint van Annie Sloan is ons advies dus 100% ja !

Annie Sloan wax gebruiken

Hoe je Annie Sloan wax moet aanbrengen hebben wij uitgebreid voor u beschreven in onze handleiding. We hebben zelfs een speciale video gemaakt. Waarin we u laten zien hoe u het moet aanbrengen en wat u moet voorkomen bij het aanbrengen van Annie Sloan wax.

Annie Sloan wax gebruiken in combinatie met Annie Sloan Chalk Paint