TYPE UW ZOEKOPDRACHT EN DRUK OP ENTER OM TE ZOEKEN

Wax of Vernis op Chalk Paint

Wax of Vernis op Annie Sloan Chalk Paint ?

En wat is nu precies het verschil tussen wax en vernis en wanneer gebruik ik wax en wanneer niet. Mijn tafel gebruik ik met de kinderen en moet heel sterk zijn, moet ik het waxen of afwerken met vernis. Dat zijn veel voorkomende vragen die wij wekelijks van klanten krijgen in de winkel.

Eigenschappen Annie Sloan Chalk Paint

Om te weten wat je moet gebruiken en of je wel iets moet gebruiken om Chalk Paint mee af te werken is het goed om eerst te begrijpen wat Chalk Paint precies is. Chalk Paint is poreus en neemt gelijk al het vocht op wat in aanraking komt met Chalk Paint. Dus 1 druppel wijn, vette vingers, druppel op de kast met het dweilen het geeft gelijk een vlek. Wij horen vaak dat mensen het advies lezen om kleinere voorwerpen niet af te werken zoals een spiegel of kaarsen standaard. Wij vinden het verstandig om het wel te doen. Want als u het vast pakt en u heeft een klein beetje vette vingers blijf je dat altijd zien. Maar mijn grootste ergernis is vliegen die poepen en dat kan je als je het niet hebt afgewerkt niet goed meer schoon maken.

Wax of Vernis op Chalk Paint
Wax of Vernis op Chalk Paint
Wax of Vernis op Chalk Paint
Wax of Vernis op Chalk Paint

Wat is het verschil tussen Annie Sloan Wax en Annie Sloan Vernis

Of je nu Wax of Vernis moet gebruiken is het eerst goed om te weten wat het verschil is. Wax is een vettige substantie die je dun aanbrengt op Chalk Paint. Probeer het niet in de wrijven, want het trekt er vanzelf in. Op onze webshop staat een handleiding om u te helpen dat goed te doen. Wax trekt dus in Chalk Paint ( in tegenstelling tot bij krijtverf dan blijft het erop liggen). Hierdoor is Chalk Paint die is afgewerkt met Wax altijd een mooie matte kleur. Als de wax in de verf is getrokken vormt het een eenheid met Chalk Paint en is de verf duurzaam en waterbestendig. U kunt het dus goed afnemen daarna. Laat het wel voldoende lang uitharden. Vernis of zoals wij dat bij Annie Sloan Chalk Paint gebruiken, Lacquer ligt op de verf. Hoe u dat moet aanbrengen leest u hier. Lacquer ligt op de verf en heeft daardoor altijd een licht subtiele glans. Het is uitermate duurzaam je gebruikt het voor trappen en vloeren en keukens met intensief gebruik. U verliest wel het matte effect. Als u dat niet wilt kunt u matte decorateursvernis gebruiken.

Wanneer nu Wax of Vernis

Vernis moet u gebruiken voor trappen of vloeren en is in véél gevallen aan te raden voor keukens en tafels. Wax is niet sterk genoeg in deze gevallen. Voor eigenlijk alle andere zaken gebruiken wij de wax. Het voordeel van wax, waarbij ik moet zeggen dat het altijd minder sterk is dan Lacquer is dat je het na beschadiging zo bij kan verven een beetje wax er over en je ziet er niets meer van. Bij Lacquer is dat moeilijker. Zo moet u zelf maar kiezen wat voor u het belangrijkste is. Wij hopen u op weg geholpen te hebben de juiste keus te maken.

Bestel nu de Annie Sloan verf wax of lacquer