TYPE UW ZOEKOPDRACHT EN DRUK OP ENTER OM TE ZOEKEN

Distressing furniture met Annie Sloan verf

Distressing furniture is het ouder maken van een meubelstuk

Of object een verweerde look geven. Een ander woord wat men ook wel gebruikt is het doorschuren op verf. Er zijn ook verschillende manieren om dit effect te krijgen. Een voorbeeld is door het meubelstuk of object te schuren. Bijvoorbeeld de hoekjes, randen, de bodems van de poten, knoppen en handgrepen. Alle plaatsen waar je normaal wat slijtage zou zien. Een tweede manier om een meubelstuk een distressed look te geven is. Door voorwerpen zoals spijkers, bouten en moeren in een sok of kleine kussensloop te doen. En het meubelstuk op bepaalde plekken te slaan met de sok met inhoud. Deze distressing technieken geven een shabby of Franse rustieke ambiance.

Distressing furniture met Annie Sloan verf
Distressing furniture met Annie Sloan verf
Distressing furniture met Annie Sloan verf
Distressing furniture met Annie Sloan verf

Distressing Furniture hoe doe je dat

Distressing kan je doen met schuurpapier. De eerste techniek is om het te doen met één kleur. Je doet eén kleur verf op het meubelstuk. En dan zie je de distressing look omdat je het hout van het meubelstuk door de verf heen ziet. Je brengt de eerste laag aan met een lichte kleur. En na droging ga je er met een donkere kleur overheen. Waarna je het gaat schuren. Waardoor de lichte kleur op sommige plaatsen weer naar voren komt. Hierdoor krijg je een mooie distressed look. Bij distressing moet je altijd een lichte kleur als grondlaag gebruiken. En een donkere kleur er overheen. Als je gaat schuren dan komt de lichtere kleur naar voren op sommige plekken. En krijg je een optimaal effect. Voor een duurzame afwerking moet je het meubelstuk met Annie Sloan Clear Wax behandelen. Om het een wat ouder effect te geven kan je gebruik maken van Annie Sloan Dark Wax. Die je er direct overheen aanbrengt. Lees verder op andere pagina's waar ik je tips geef over decoupage en Cracqueleur effect. Om distressing goed te leren beheersen adviseren wij je om een workshop te volgen.

Voorbeelden van meubels waar de techniek van het doorschuren is gebruikt

Hier kan je bijgaand goed zien dat het doorschuren een geweldig mooi verouderingseffect laat zien. Waardoor je echt in staat bent om mooie brocante / vintage meubels te maken. Daar is Annie Sloan Chalk Paint perfect geschikt voor. Heel veel foto's kan je vinden op onze pagina's met kleur voorbeelden.

Distressing met Annie Sloan verf

Bestel nu Annie Sloan verf om ook met het doorschuren aan de slag te gaan

Distressing furniture leer je op de workshops bij The Shabby Shed