TYPE UW ZOEKOPDRACHT EN DRUK OP ENTER OM TE ZOEKEN

Dry Brushing met Annie Sloan Chalk Paint

Wat is Dry Brushing

Dry Brushing met Annie Sloan Chalk Paint is een hele mooie techniek. Die je kan toepassen met Annie Sloan Chalk Paint. Op onze pagina Annie Sloan verftechnieken kunt u andere technieken vinden. Die je kan doen in combinatie met Annie Sloan Chalk Paint. Voor de Annie Sloan techniektransfer hebben wij een aparte pagina gemaakt. Omdat dit één van mijn favoriete technieken is.

Dry Brushing met Annie Sloan Chalk Paint
Dry Brushing met Annie Sloan Chalk Paint
Dry Brushing met Annie Sloan Chalk Paint
Dry Brushing met Annie Sloan Chalk Paint

Dry Brushing met Annie Sloan Chalk Paint is niet moeilijk

Bij Dry Brushing met Annie Sloan Chalk Paint brengt u eerst uw basiskleur aan. En doe dit vooral conform onze gebruiksaanwijzing en laat deze goed drogen. Minimaal twaalf uur en dan waxt u het af met Annie Sloan wax. Na enkele dagen is de wax in de verf getrokken (houd minimaal twee dagen aan). Wij vinden het fijn om bij Dry Brushing eerst te waxen. Om te voorkomen dat de verf die je met dry brushing gaat aanbrengen zich gaat vermengen met de aangebrachte basis kleur. Bij bijgaande foto schreef Rianne ons. "Hallo, ik heb dit oude buikkastje opgeknapt. Ik ben op het blad en de ladefrontjes begonnen met French Linen. En heb er met Old White en een klein beetje Graphite. En toen weer French Linen en Old White een wash overheen gedaan. En het vervolgens afgewerkt met clear en dark wax.

Dry Brushing suggestie

Gebruik Annie Sloan krijtverf French Linen als basis kleur en werk het af met Dry Brushing met een mix van Annie Sloan Chalk Paint Old White en Annie Sloan Paris Grey.

Afwerken Dry Brushing

Nadat u de kast of tafel heeft afgewerkt pakt u de Annie Sloan Soft Wax. Om uw verf werk mee af te werken. Op deze manier kunt u een geweldig mooi meubelstuk maken.

Dry Brushing met Annie Sloan Chalk Paint
Dry Brushing met Annie Sloan Chalk Paint

Handleiding dark wax

Dark Wax is echt leuk om te gebruiken voor technieken

Het was de eerste keer dat ik dark wax gebruikte. Dus dat was even spannend. Maar het hout heeft er een prachtige oude uitstraling door gekregen. De rest van het kastje is Old White. Ook daarop de dark wax geprobeerd. Maar dat vond ik wat te heftig. Dus heb er weer wat Old White overheen ge-drybrushed. Ben erg blij met hoe het geworden is! Groetjes, Rianne".

Voor meer informatie over Annie Sloan en de technieken die u kunt toepassen bent u uiteraard ook van harte welkom in onze winkel Kloosterstraat 10A in Nijkerk ( Gelderland) waar we u graag helpen om het allerbeste resultaat te halen uit Annie Sloan Chalk Paint.

Bestel nu Annie Sloan verf om uw meubels op te knappen

Dry Brushing met Annie Sloan Chalk Paint leren wij u graag als Annie Sloan stockist