TYPE UW ZOEKOPDRACHT EN DRUK OP ENTER OM TE ZOEKEN

Dry Brushing met Annie Sloan Chalk Paint

Wat is Dry Brushing

Dry Brushing met Annie Sloan Chalk Paint is een hele mooie techniek. Die je kan toepassen met Annie Sloan Chalk Paint. Op onze pagina Annie Sloan verftechnieken kunt u andere technieken vinden. Die je kan doen in combinatie met Annie Sloan Chalk Paint. Voor de Annie Sloan techniek transfer hebben wij een aparte pagina gemaakt. Omdat dit één van mijn favoriete technieken is.

Dry Brushing met Annie Sloan Chalk Paint
Dry Brushing met Annie Sloan Chalk Paint

Dry Brushing met Annie Sloan Chalk Paint is niet moeilijk

Bij Dry Brushing met Annie Sloan Chalk Paint brengt u eerst uw basiskleur aan. En doe dit vooral conform onze gebruiksaanwijzing en laat deze goed drogen. Minimaal twaalf uur en dan waxt u het af met Annie Sloan wax. Na enkele dagen is de wax in de verf getrokken (houd minimaal twee dagen aan). Wij vinden het fijn om bij Dry Brushing eerst te waxen. Om te voorkomen dat de verf die je met dry brushing gaat aanbrengen zich gaat vermengen met de aangebrachte basis kleur.

Waxen kan maar hoeft niet tussendoor

Door het eerst te waxen kan je dat voorkomen. Sommige mensen doen het direct over de verf zonder waxen. Maar dan moet je wel handig zijn met deze techniek. Na het aanbrengen van de basis kleur gaat u aan de slag. U doopt de punt van uw ronde kwast bij voorkeur nummer acht van Annie Sloan in de verf. U gaat met de kwast tamponeren op een keukenrol om alle vochtige verf van de kwast te verwijderen. Hierdoor blijft er een vrij droge substantie over in uw kwast. U veegt de kwast over het oppervlak. Waarbij je alleen de punt van de kwast gebruikt. Maak een schrobbende beweging. Werk snel en zorg dat u de verf goed verdeeld. Zodat er geen kwaststreken te zien zijn. Maak een stotende beweging om de verf in alle hoeken en gaten te krijgen.

Dry Brushing met Annie Sloan Chalk Paint
Dry Brushing met Annie Sloan Chalk Paint

Dry Brushing suggestie

Gebruik Annie Sloan krijtverf French Linen als basis kleur en werk het af met Dry Brushing met een mix van Annie Sloan Chalk Paint Old White en Annie Sloan Paris Grey.

Afwerken Dry Brushing

Nadat u de kast of tafel heeft afgewerkt pakt u de Annie Sloan Soft Wax. Om uw verf werk mee af te werken. Op deze manier kunt u een geweldig mooi meubelstuk maken.

Bij bijgaande foto schreef Rianne ons. "Hallo, ik heb dit oude buikkastje opgeknapt. Ik ben op het blad en de ladefrontjes begonnen met French Linen. En heb er met Old White en een klein beetje Graphite. En toen weer French Linen en Old White een wash overheen gedaan. En het vervolgens afgewerkt met clear en dark wax.

Dark Wax is echt leuk om te gebruiken voor technieken

Het was de eerste keer dat ik dark wax gebruikte. Dus dat was even spannend. Maar het hout heeft er een prachtige oude uitstraling door gekregen. De rest van het kastje is Old White. Ook daarop de dark wax geprobeerd. Maar dat vond ik wat te heftig. Dus heb er weer wat Old White overheen ge-drybrushed. Ben erg blij met hoe het geworden is! Groetjes, Rianne".

Andere Handleidingen om u te helpen met Annie Sloan Verf

Handleiding meubels met Annie Sloan Verf
Handleiding keukens met Annie Sloan Verf
Handleiding vloeren met Annie Sloan Verf
Handleiding Soft Wax aanbrengen op Annie Sloan Verf
Handleiding Dark Wax aanbrengen op Annie Sloan Verf
Handleiding sjabloneren met Annie Sloan verf
Handleiding stof verven met Annie Sloan Verf
Handleiding stoffen stoelen verven met Annie Sloan Verf
Handleiding Annie Sloan verf kleuren mengen
Handleiding transfer met Annie Sloan Verf
Handleiding verzilveren en vergulden met Annie Sloan
Handleiding Craqueleur
Handleiding Dry Brushing met Annie Sloan Verf
Handleiding marmer look maken
Handleiding Lacquer aanbrengen
Handleiding deuren en kozijnen met Annie Sloan Verf
Handleiding (video) hoe verf ik mijn piano met Annie Sloan

Voor meer informatie over Annie Sloan en de technieken die u kunt toepassen bent u uiteraard ook van harte welkom in onze winkel Kloosterstraat 10A in Nijkerk ( Gelderland) waar we u graag helpen om het allerbeste resultaat te halen uit Annie Sloan Chalk Paint.

Dry Brushing met Annie Sloan Chalk Paint leren wij u graag als Annie Sloan stockist