TYPE UW ZOEKOPDRACHT EN DRUK OP ENTER OM TE ZOEKEN

Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint

Wij leren je hoe je oude meubels moet opknappen met Annie Sloan Chalk Paint

Het is weer helemaal in tegenwoordig. En niet vreemd want voor een prikkie kan je tegenwoordig mooie oude meubels kopen bij een kringloopwinkel of bij een particulier. Wij adviseren u vooral te gaan naar kringloop winkels in de wat kleinere dorpen of gemeentes met een hee hoge levensstandaard. Daar is veel aanbod, kwalitatief goed en weinig vraag. Waardoor u vaak voor een goede prijs kwalitatieve meubels kunt kopen.

Oude meubels opknappen
Oude meubels opknappen

Bij het opknappen van oude meubels moet u allereerst goed weten wat de houtsoort is om te voorkomen dat als u de meubels gaat opknappen ze gaan bloeden. U kunt daar alles over lezen op onze pagina vlekken in Chalk Paint. Trouwens onze database met veelgestelde vragen geeft u op bijna alles antwoord. Oude meubels opknappen is eigenlijk heel erg simpel, kijk eerst naar de constructie, die is bij oude meubels vaak veel en veel sterker dan bij nieuwe meubels, de degelijkheid stond vroeger nog voorop.

Oude meubels opknappen
Oude meubels opknappen

Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint zonder schuren

Eén ding wat u nooit moet doen is het hout opschuren tot de houtnerf, als het hout is gaan bladderen mag u alles wat los zit schuren maar doe echt niet meer. Maak het schoon en vetvrij. Vul kleine gaatjes met tandpasta, dat is een uitstekend en goedkoop opvul middel. Het voordeel hiervan is dat als u gaat verven er geen vlekken in de verf kunnen ontstaan wat met 2 componenten vulmiddel wel kan gebeuren. Maak een plan wat u wilt doen, wilt u één strak meubelstuk ? Bij een strak meubelstuk werkt u met een ronde Annie Sloan kwast nr 8. Wilt u distressen ? Wilt u werken met decoupage of wilt u het een oude look meegeven met donkere wax ? Al die dingen kunt u simpel doen met de artikelen van Annie Sloan. Annie Sloan Chalk Paint is trouwens verreweg de beste verf om oude meubels op te knappen.

Met Annie Sloan verf kunt u 12 vierkante meter schilderen. Dat maakt de verf erg goedkoop

Want de dekkingsgraad is enorm hoog, u hoeft niet te schuren en u hoeft niet te gronden op onze site kunt u daar verder alles over lezen. Als u begint met oude meubels opknappen, doe het dan met "The best Paint in the world" Op onze pagina Annie Sloan voorbeelden kunt u wonderbaarlijke transformaties zien van oude meubels die een nieuw leven hebben gekregen. Mocht u bij het opknappen vragen hebben mail ons gerust wij helpen u graag verder. Oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint is niet moeilijk. Dat kunt u zien bij de duizenden foto's van onze klanten op zowel Facebook als Pinterest. Veel van onze klanten doen het voor de eerste keer. Dat bewijst ook dat oude meubels opknappen met Annie Sloan Chalk Paint echt niet moeilijk is. Wij helpen u graag u bent van harte welkom in onze winkel en wij kunnen u helpen met de verschillende technieken en materialen.

Oude meubels opknappen
Oude meubels opknappen

Technieken voor het opknappen van oude meubels

Voor u met technieken aan de gang gaat volgt u altijd de basis van drie stappen.

  1. Goed Ontvetten
  2. Eén keer dun verven half uurtje laten drogen
  3. Voor de 2e keer verven en twaalf uur laten drogen

Nu heeft u het meubelstuk in de basiskleur gezet en is de verf helemaal droog en kunt u beginnen met verschillende technieken. U hoeft er geen één te kiezen, maar technieken kan je ook heel erg goed combineren.

Oude meubels opknappen doe je met Chalk Paint van Annie Sloan