TYPE UW ZOEKOPDRACHT EN DRUK OP ENTER OM TE ZOEKEN

Soft Wax handleiding

Lees hier hoe u moet werken met de Soft Wax van Annie Sloan

Soft wax handleiding is iets waar wij van merken dat daar behoefte aan is. Er staan namelijk zo veel verschillende berichten op internet die het onduidelijk maken voor u hoe u Soft Wax moet gebruiken. Daarom een Soft Wax handleiding voor u zodat u precies weet op welke wijze u de Soft Wax moet aanbrengen. En kan komen tot het beste resultaat. Waardoor u uw meubels goed en duurzaam kunt gebruiken. Zonder dat daardoor de matte uitstraling van de verf verloren gaat. Belangrijk is dat u Soft Wax pas gaat aanbrengen als de Annie Sloan Chalk Paint volledig droog is. U moet zich realiseren dat Annie Sloan Chalk Paint een verf is op waterbasis. En het van uitermate groot belang is dat het vocht volledig is verdampt. Om een echte sterke verf te krijgen. Gaat u het te vroeg behandelen. Dan is de oppervlakte van de verf wel droog maar het verdampingsproces nog niet volledig afgerond.

Wij geven de voorkeur aan een Wax Kwast dat gaat makkelijker en sneller

Daarom is geduld vaak verstandig. Wij raden u aan het meubelstuk na het verven één nacht te laten staan voordat u de Soft Wax aanbrengt. Nu lezen en horen wij dat over het aanbrengen nogal wat verhalen de ronde gaan. Zoals het aanbrengen met een verfkwast. Wij raden dat sterk af. Want door het aanbrengen met een verfkwast merken wij dat mensen teveel Soft Wax aanbrengen op de verf. Breng het aan met een wax kwast of een doek. Zie onze video handleiding. Soft Wax trekt in de verf en de verf heeft maar een beperkte opname capaciteit. Vergelijk dat met zonnebrand crème die u aanbrengt op uw gezicht.

Breng niet teveel Soft Wax aan

Teveel heeft als gevolg dat de zonnebrand crème niet meer intrekt in uw huid. Omdat de maximale opname is bereikt en u heeft dan een wit gezicht. Zo is dat ook bij Soft Wax. De verf heeft een beperkte opname capaciteit. En als u teveel aanbrengt trekt het niet meer in de verf. U blijft dan (vetvlekken) de wax zien die op verf ligt en u kunt dat op één manier weg krijgen door de wax uit te poetsen. Maar hierdoor verliest u het matte resultaat en krijgt u een glimmend oppervlak. dat is nu net wat men niet wil, dus echt dun aanbrengen met een katoenen witte doek. U voorkomt ook dat het verf werk vettig blijft, dat is namelijk de overmatige wax die op de verf ligt en dat trekt stof aan. Dat heeft dus niets met de Wax te maken, maar met het feit dat u teveel Soft Wax heeft aangebracht. Belangrijkste punten in de Soft Wax handleiding zijn dus: Laat de verf goed uitharden. Dun aanbrengen met een wit laken liefst van katoen. Gebruik geen normale kwast maar gebruik een wax kwast

Soft Wax handleiding

Dark Wax gebruiksaanwijzing

Annie Sloan dark wax aanbrengen

Bekijk eerst onze instructie video Annie Sloan dark wax aanbrengen. Hierin leren wij u diverse technieken met de Annie Sloan dark wax. Maar bespreken wij ook waarom u nooit dark wax gelijk op de verf mag aanbrengen en altijd eerst soft wax moet gebruiken.

Bestel nu direct Annie Sloan verf en Annie Sloan Wax

Soft Wax handleiding van The Shabby Shed de Annie Sloan winkel in Nijkerk