TYPE UW ZOEKOPDRACHT EN DRUK OP ENTER OM TE ZOEKEN

Verf mengen met Annie Sloan Chalk Paint

Annie Sloan Verf mengen

Verf mengen om je eigen kleuren te maken, kan dat en hoe doe je dat ?. Het mengen van verf kan niet met iedere verf. Als verf is gemaakt van kleurpigmenten kan je niet zomaar kleuren met elkaar gaan mengen en moet je gaan werken met tubes kleurpigment om zo je eigen kleur te maken. Dat is heel moeilijk en voor de gewone hobbyist eigenlijk niet te doen. Je eigen kleuren maken kan eigenlijk alleen maar met verf die gemaakt is op basis van natuurlijke pigmenten, omdat je dan onderling alle kleuren met elkaar kunt mengen.

Verf mengen is heel makkelijk

Maar het eerste wat klanten dan zeggen is " wat moeilijk en dat kan ik nooit meer na maken ". Daarom gaan we u stap voor stap meenemen hoe u dat moet doen en hoe u zeker weet dat u het altijd weer kunt namaken. En u zult zien dat zelf kleuren maken erg makkelijk is en leuk om te doen.

Verf mengen met Annie Sloan Chalk Paint
Verf mengen met Annie Sloan Chalk Paint
Verf mengen met Annie Sloan Chalk Paint
Verf mengen met Annie Sloan Chalk Paint

Het kleurenwiel van Annie Sloan

Mensen die iets meer weten van kleuren weten dat als je de kleuren Blauw, Geel, Rood en de tinten wit en zwart hebt dat je iedere kleur kunt maken die je zelf wilt. Je kan namelijk met deze primaire kleuren, de secundaire kleuren maken en als je die kleuren hebt kan je onderling gaan mengen en alle kleuren van de regenboog maken die je wilt. Wilt u daar meer over leren, kon naar onze winkel in Nijkerk en we laten u zien hoe het werkt. Maar u kunt zich ook zelf hierin verdiepen.

Kleurrecepten van Annie Sloan

Annie Sloan heeft dit heel goed uitgelegd in haar boek Kleurrecepten. Als u in dit boek begint, start dan met pagina 14. Daar staat de uitleg van het kleurenwiel. Het boek is uiteraard verkrijgbaar in onze winkel, maar u kunt het ook online bestellen in onze webshop. Als u dit begrijpt is verf mengen met Annie Sloan verf nog leuker want dan kunt u echt alle kleuren maken.

Eigen kleuren staal maken

Wat je hiervoor nodig hebt zijn twee injectie spuitjes. Die kan je vaak halen bij de apotheek of u koopt ze bij ons. Samen met een goede mengbeker om straks je kleuren in te maken. We beginnen met de basis. Je pakt één injectie spuitje en je doet dan 10 cl Annie Sloan Pure White in en in het andere spuitje 10 cl van de kleur waarmee je gaat mengen. Wij geven nu als voorbeeld Annie Sloan Graphite. Misschien is het goed om uit te leggen waarom je Pure White moet gebruiken en niet één van de andere witte kleuren van Annie Sloan. Pure White is zuiver wit en de andere kleuren wit, Old White heeft een beetje grijs en Original een beetje geel. Als je die gebruikt voor het mengen veranderen je kleuren. Denk aan Karvan Cevitam dat verdun je met water.

Verf mengen met Annie Sloan Chalk Paint
Verf mengen met Annie Sloan Chalk Paint
Verf mengen met Annie Sloan Chalk Paint
Verf mengen met Annie Sloan Chalk Paint

Stap 1 verf mengen

  • Je doet 1 cl Graphite op papier en wrijft het uit en schrijft hieronder 100% Graphite
  • Je doet 1 cl Pure en 1 cl Graphite op papier mengt het goed en schrijft op 50% Graphite 50% Pure
  • Je doet 2 cl Pure en 1 cl Graphite op papier mengt het goed en schrijft op 33% Graphite 67% Pure
  • Je doet 3 cl Pure en 1 cl Graphite op paper mengt het goed en schrijft op 25% Graphite en 75% Pure

En zo kan je verder gaan met 4, 5, 6 ,7 etc aan Pure en steeds 1 cl Graphite. Nu heb je op je kleurenstaal alle tinten grijs gemaakt en kan je kiezen welke kleur je wilt maken. Stel je kiest voor de kleur met de verhouding 3 Pure 1 Graphite.

Stap 2 verf mengen

Je wilt met deze kleur een grote kast gaan maken en je hebt 1 liter verf nodig. Je pakt een mengbeker, die zijn bij ons verkrijgbaar in de winkel en op de webshop. De verhouding die je hebt gekozen is 1 op 3. Dat is samen 4. Je deelt een liter door vier dat is 250 cc. Je pakt je mengbeker en nadat je de verf heel goed hebt op geroerd giet je 250 cc Graphite in de mengbeker. Daarna 750 cc Pure en je gaat in de mengbeker goed roeren tot je een mooie egale kleur hebt. En je hebt zelf je eigen kleur grijs gemaakt. En je kan aan de slag.

Bestel nu uw Annie Sloan verf

Ton sur ton kan je nu zelf

Wil je nu een stapje verdergaan kan je natuurlijk een lampenkapje verven naast de kast en dat doe je in een mengverhouding van bv 9 op 1 en je hangt een schilderij op naast de kast in de mengverhouding 1 op 1. Dan zal iedereen zeggen wat een geweldig mooie kleuren heb jij. En dat is logisch want alle kleuren zijn gemaakt van dezelfde basis kleur en passen dus ook uitstekend bij elkaar. Tegenwoordig hebben ze daar een heel duur woord voor "ton sur ton" maar jij kan het vanaf vandaag zelf. Verf mengen is dus niet zo moeilijk als je maar weet hoe het moet. Nu weet je hoe je kleuren kan maken door kleuren te mengen met zuiver wit.

Verf mengen en je eigen Annie Sloan kleuren maken